Арестуваха студент, плашил дискотека във Велико Търново с бомба

Публикувано на чт, 29 Ное. 2012
304 четения

Фалшив сигнал за бомба уплаши десетки младежи във великотърновска дискотека. през нощта срещу сряда. Малко след полунощ в нощен клуб на улица “Хр. Ботев” нахлули полицаи и дали заповед незабавно всички да напуснат заведението, защото има сигнал за взривно устройство. Внезапната поява на униформените сериозно уплашила клиентите и персонала, като една от сервитьорките припаднала и се наложило полицаи да помагат да бъде свестена. След като всички били изведени, районът бил отцепен. Проверката на заведението и сградата продължила повече от час, но адска машина не е открита.
Сигналът е получен на телефон 112 малко след полунощ от анонимен мъжки глас. След като станало ясно, че сигналът е фалшив, полицията започнала издирване. Охраната на клуба споделила, че 26-годишният Костадин П. от Велико Търново, който е студент във ВТУ, по-рано същата вечер се опитал да влезе в дискотеката. Гардовете, както и управителят го познавали отдавна, тъй като в миналото са имали проблеми с него. След като го хванали, че се опитва да вкара алкохол, влязъл в “черния списък” на нежеланите клиенти на заведението.
Ядосан, че не му разрешават да влезе, Костадин решил да си отмъсти, като съсипе вечерта на всички в клуба. След проследяване на обаждането, криминалистите установили, че младият мъж е подал сигнала от уличен телефон на площад “Майка България” срещу сградата на ДНА. По данни на очевидци, Костадин е бил забелязан в района на местопроизшествието и по-късно, докато полицията отцепила и претърсила района.
Около 4 часа сутринта полицаи открили Костадин в дома му и го арестували. Срещу него е образувано бързо производство за отправено злонамерено анонимно телефонно обаждане. Законът предвижда глоба до 20 000 лева за това деяние. Освен това собственикът на дискотеката Петър Стефанов е категоричен, че ще търси компенсация и по съдебен ред за причинените от Костадин неимуществени вреди и за пропуснати ползи. Стефанов има дългогодишен опит в този бранш, но последният подобен случай, за който си спомня, е отпреди повече от десет години. “Тогава се подписахме, че поемаме отговорност, ако нещо стане – естествено не се случи нищо. Сега нямахме изобщо такава възможност и това обаждане ни лиши от приходи за една иначе силна вечер”, обясни собственикът.
След отвеждането си в ареста “бомбаджията” е направил пълни самопризнания.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново