Арестуваха двама, обирали магазини за хранителни стоки

Публикувано на пт, 17 окт. 2014
352 четения

Двама мъже са задържани от полицията за кражби от хранителни магазини в еленски села. В периода 14-15 септември т.г. в полицията постъпили сигнали от собственици на бакалии в Беброво и Каменари. Оплакали се, че от магазините им са изнесени пари и стоки.
Огледът показал, че механизмът на кражбите е един и същ – чрез взломяване на входните врати. Уликите показвали, че най-вероятно престъпленията са извършени от едни и същи крадци. От магазините липсвали 70 лв. оборотни пари, 20 бутилки с алкохол, козметика и един мобилен телефон.
В хода на проведеното разследване криминалистите успели да влязат в следите на извършителите. Около месец след кражбата, издирили и арестували 24-годишния К. И. от Шумен и неговия авер С. П. (43 г.) от с. Езерово.
И двамата са стари познайници на полицията и са осъждани за подобни престъпления в миналото. К. И. е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение “подписка”. Другият крадец вече търкал наровете на ареста в Търговище, където бил оставен, докато течало разследването по друга негова кражба. Двамата не са възстановили отнетите вещи.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново