Апаши отмъкнаха 7000 лв. от потребителска кооперация

Публикувано на ср, 16 юли 2014
200 четения

Неизвестни към момента апаши са отмъкнали голяма сума пари от сградата на потребителска кооперация в Елена. Сигнал за престъплението бил получен около 6,30 ч. в понеделник от служител в канцеларията на предприятието. На място била изпратена дежурна оперативна група, която извършила оглед.
Оказало се, че апашите са проникнали в сградата между 11 и 14 юли, когато кооперацията не работела. Първоначално взломили входната врата към канцеларията, след което се насочили към масивна метална каса в една от стаите. Изрязали отвор близо до заключващия механизъм, като по всяка вероятност са използвали оксижен. Задигнали намерените в него 6000 лв. Вътре бил оставен и ключ за втора каса, която се намирала в съседна стая. Използвали го, за да отворят и другия сейф и взели допълнително 1000 лева. Напуснали сградата, без да бъдат забелязани.
Според криминалисти, крадците вероятно са познавали вътрешността на сградата добре, имали са предварителна информация къде се съхраняват парите и са планирали обира внимателно. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по разкриване на престъплението продължава.
В същото денонощие крадец е задигнал 200 лв., касов апарат и документи от таксиметров автомобил. Съдействие от Районното управление в Павликени потърсила 48-годишна жена, която ползвала возилото “Шкода”. Обяснила, че е пътувала с колата до с. Дъскот, където я паркирала и излязла от нея само за няколко минути. Решила, че няма смисъл да я заключва, но краткото й отсъствие се оказало напълно достатъчно на неизвестния към момента апаш. По случая се води разследване.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново