Апаши обраха три жилища във В. Търново и Арбанаси

Публикувано на пн, 9 сеп. 2013
878 четения

Неизвестни към момента апаши са обрали три жилища на територията на Велико Търново и Арбанаси. В рамките на един ден крадците проникнали в две жилища в старата столица, като издебнали кога обитателите им са излезли от дома си. И в двата апартамента са влезли по сходен начин – чрез разбиване на стърчащ секретен патрон на входната врата, като е използван тежък инструмент от типа на френски ключ или “меча лапа”.
От първото жилище на ул. “Г. Бенковски” апашите отмъкнали сребърни бижута, на стойност около 200 лева. От апартамент на ул. “Оборище” те открили и задигнали 400 лева, 700 долара, както и златни накити с неустановено към момента тегло и стойност.
Ден по-късно сигнал за взломна кражба подал и собственик на къща в с. Арбанаси. Той обяснил, че е отсъствал за няколко дена от селото и в имота не е имало никой. Когато се прибрал, видял, че един от прозорците на първия етаж е разбит, а самата къща е претарашена. Крадците успели да намерят оставените в жилището златни накити, както и 400 лева. По трите случая в РУП – Велико Търново, са образувани досъдебни производства, а полицията издирва извършителите.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново