89 пътни нарушители са наказани от началото на годината

Публикувано на пт, 10 Ное. 2017
139 четения

От тях 63-ма са хванати нетрезви или дрогирани зад волана

89 шофьори са били наказани за извършени нарушения на пътя от началото на тази година. От тях 63 са хванати зад волана в нетрезво състояние или след употреба на наркотици.
При 77 от случаите Районна прокуратура Велико Търново е работила по незабавни и бързи производства, при което разследването е приключено и извършителят е предаден на съд и е осъден в изключително кратки срокове. Срещу лицата, осъдени за извършени транспортни престъпления, прокуратурата е внесла в съда 47 споразумения, 28 обвинителни акта и 14 предложения за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност. 8 лица са осъдени за управление на автомобил като неправоспособни водачи и 18 лица за управление на МПС в срока на изтърпяване на принудителна мярка.
При един от последните случаи на провинили се и наказани шофьори, 58-годишен мъж се споразумял с държавното обвинение за 3 месеца затвор за шофиране след употреба на алкохол. На 28 октомври бил спрян за проверка край Велико Търново, докато управлявал лек автомобил “Фолксваген Голф”. Той бил с 1,68 промила алкохол в кръвта си. Освен това вече бил съден с влязла в сила присъда за същото престъпление.
Водачът е лишен и от право да управлява МПС за срок от 9 месеца.
Мария НЕДЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново