80 души са санкционирани в хода на акция “Пешеходец”

Публикувано на ср, 4 Дек. 2013
613 четения

Въпреки забраната хората пресичат неправилно улицата пред съда във Велико Търново и създават предпоставки за ПТП.

80 нарушения са констатирали служителите на ОД на МВР през втория етап на акция “Пешеходец”. Специализираната операция се проведе от 27 ноември до 1 декември и само за няколко дена униформените служители са констатирали десетки нарушения в цялата област.
От тях само две са извършени от водачи на леки автомобили, а при останалите 78 са санкционирани за неправилно пресичане пешеходци. Съставени са общо три акта за установени административни нарушения и са наложени 77 глоби по фиш в размер от 20 до 50 лева. Най-голям брой санкции са наложени на територията на Община Велико Търново, най-изрядни са били жителите на Елена и Полски Тръмбеш.
Първият етап на акцията се проведе в периода от 11 до 17 ноември. Тогава бяха установени 90 нарушения при пресичания на пътното платно, от които 70 са били извършени от пешеходци и 20 – от водачи на автомобили. Съставени са 34 акта и са наложени 56 глоби по фиш за периода. Заради влошената метеорологична обстановка от ръководството на ОД на МВР бе взето решение акцията да се повтори в края на месеца, след като трима пешеходци бяха блъснати от автомобили във Велико Търново и Горна Оряховица в рамките само на едно денонощие.
Пламен КАРАИВАНОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново