7 г. затвор за крадец, издърпал ланец от жена

Публикувано на чт, 6 Дек. 2012
243 четения

Шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим получи 32-годишният Тончо Димитров от Бургас за нагъл грабеж в центъра на В. Търново. Към присъдата на Димитров, постановена от ВТОС, се добавят 11 месеца, останали от минала присъда, от чието изтърпяване бил освободен предсрочно.
Димитров е стар познайник на криминалистите в Бургас и от години се занимавал с кражби и грабежи, предимно по морето. В началото на т. г. излязъл от затвора в Ловеч. Пуснали го предсрочно близо година заради добро поведение. Тончо има основно образование и не владее никаква професия. След затвора известно време се мотаел без работа, но тъй като нямал пари, отново подхванал познатия “занаят”.
През май т. г. във Велико Търново посред бял ден нападнал 36-годишна жена от Долна Оряховица в сладкарница на улица “Л. Каравелов”. Грубо издърпал златен синджир с медальон от врата й пред сащисаните погледи на клиентите и персонала. Бижуто било оценено от съдебната експертиза на 3120 лева.
Въпреки че районът е оживен и наблизо има три охранителни камери, криминалистите били затруднени в разкриването на престъплението, тъй като Тончо не е от местния контингент. Грабежът бил разкрит месеци по-късно, когато престъпникът бил задържан от полицаи от РУП – Созопол за друго деяние. Било му повдигнато обвинение и Димитров бил изправен пред Темида.
Изключителната дързост на грабежа, високата му обществена опасност и многобройните предишни осъждания били мотивите на съда, заради които е наложил сериозното наказание.Той ще трябва да възстанови и стойността на откраднатата вещ. Решението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново