6600 лв. брои великотърновец в парка, за да му развалят “магия”

Публикувано на пт, 13 авг. 2021
3571 четения

С над 6600 лв. олекна доверчив великотърновец само за два дни, за да му развалят направена “магия”. Чак впоследствие той се усетил, че е станал жертва на измамнички, и се обърнал към полицията.
41-годишният мъж седял на пейка в парк “Марно поле” във видимо депресивно състояние, след като наскоро загубил баща си. Към него се приближили две жени и го заговорили, като се поинтересували защо е толкова умислен. Великотърновецът им споделил проблема си, на което веднага получил отговор, че му е направена магия от зложелатели.
За да му “развалят магията”, двете жени му поискали сериозна сума. Мъжът им дал 3000 лв., с които разполагал, но се оказало, че за специалистките това не е достатъчно. Доверчивият търновец отишъл и изтеглил от банката още 3600 лв, които на следващия ден също им дал. Измамничките обаче явно прекалили, защото му поискали още 2000 лв., за да довършат докрай работата.
Едва сега човекът се усетил, че става жертва на мошенички и сигнализирал в полицията. В часа на предаването на третата сума в парка униформените спипали на място двете жени. Те са задържани, а сумата от 6600 лв. е иззета и върната на собственика. По случая е образувано досъдебно производство за измама.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново