60-годишен мъж загина след скок от Стамболовия мост

Публикувано на пт, 27 сеп. 2013
1960 четения

60-годишен мъж от Велико Търново сложи край на живота си, като се хвърли от Стамболовия мост в старата столица. Свидетели на фаталния скок нямало и според първоначалния оглед на съдебния лекар са минали поне няколко часа от момента на настъпване на смъртта до откриването на тялото.
Сигналът бил получен около 16,40 ч. в сряда на тел. 112 от гражданин, който съобщил, че е видял труп на мъж на склона в основата на моста. На място били изпратени екипи на пожаранта служба, спасители от отряда в Горна Оряховица, полицейски служители и медици от “Спешна помощ”. По информация на полицията, тялото не е било в реката, а върху скали близо до коритото на р. Янтра. Смъртта е настъпила в резултат на множество комплексни травми, причинени от падането от голяма височина и човекът е починал на място. Направената по-късно аутопсия в МОБАЛ показала наличие на многобройни метастази, които показвали късен стадий на раково заболяване. По мнение на медици, леталният изход на болестта е бил неизбежен. Според разследващите, именно това е подтикнало човека да направи фаталния скок.
За последно мъжът е бил видян в сряда около обяд от свои близки, като с нищо не показвал, че има намерение да сложи край на живота си. Не е оставил и предсмъртно писмо. След като не се прибрал вкъщи в сряда следобед, синът му се притеснил и многократно се опитвал да го издири по телефона. Няма данни загиналият да е имал семейни или финансови проблеми. По случая е образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийство.
Това е вторият случай, в който човек скача от Стамболовия мост в рамките на две седмици, след като на 15 септември в тридесетметровата бездна се хвърли 56-годишна жена пред очите на десетки граждани. Тя падна във водите на Янтра и оцеля по чудо, макар и с фрактури на едната ръка. След намеса на екипи на ОУ “ПБЗН” тя бе спасена и откарана в болница.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново