6 месеца затвор за разходка с чужд “Мерцедес”

Публикувано на чт, 14 февр. 2013
347 четения

6 месеца ще лежи в затвора 24-годишният Мирослав М. – Метю от Свищов, за удоволствието да се повози с чужда кола. Присъдата е на Районния съд в крайдунавския град, след споразумение с прокуратурата, благодарение на което мъжът е избегнал още по-тежка присъда – от една до десет години за противозаконно отнемане на МПС при условие на повторност.
В края на октомври миналата година собственик на “Мерцедес 180” в Свищов подал сигнал до полицията, че предната вечер е оставил колата си в гаража, но на сутринта возилото било изчезнало. Признал, че е оставил колата отключена с ключовете на таблото. От това се възползвал Мирослав, който е отдавнашен познайник на полицията.
Младият мъж от ромски произход е представител на един от двата по-големи джебчийски клана в Свищов и в досието си има присъди за кражби. Той взел колата, но след като му свършил бензинът, я изоставил. Полицаите открили мерцедеса за няколко часа, като отчели, че е ударен. Метю оставил отпечатъци по цялото купе. След като стигнали до него и го довели в ареста, той си признал всичко, като казал, че само искал да покара за удоволствие. Отказал да обясни дали се е блъснал. Тъй като съдът отчел, че Мирослав и преди е крал автомобил със същата цел, е постановил ефективно наказание.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново