6 кражби са разкрити, а 13 лица са привлечени като обвиняеми при спецакция

Публикувано на чт, 20 февр. 2020
4402 четения

6 кражби са разкрити, 9 лица с криминални регистрации са задържани, а 13 са привлечени като обвиняеми при специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, която се проведе в сряда на територията на РУ – Павликени. Четирима от задържаните с постановление на прокуратурата вече са с удължена мярка за задържане до 72 часа.
Действията на служителите на ОДМВР – В. Търново, на РУ – Павликени и Дирекция „Жандармерия“ бяха осъществени в Сухиндол и селата Бяла река, Горско Косово и Димча, под наблюдението на прокуратурата.
Извършени са процесуално следствени действия на общо 12 адреса, образувани са две бързи производства – за притежание на наркотични вещества и незаконно добита дървесина от орех. Започнато е досъдебно производство за притежание на наркотици, оръжие и боеприпаси – открити при претърсване на жилище на чужди граждани в село Димча.
В хода на проверката са иззети близо 160 грама марихуана, боеприпаси за автомат „Калашников“ и нерегистрирана въздушна пушка.
Проверени са 79 автомобила и 92 водачи и пътници. Съставени са 16 акта по Закона за движение по пътищата и 2 по Закона за българските лични документи. Наложени са 6 глоби по фиш. Издадена е заповед за налагане на принудителни административни мерки.
Директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов, началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – В. Търново комисар Стефан Николов, районният прокурор Атанас Филипов и началникът на РУ – Павликени гл. инсп. Иван Тодоров провериха на място създадената организация за координация между проверяващите екипи. Те се срещнаха и с кмета на Сухиндол инж. Пламен Чернев, с когото обсъдиха криминогенната обстановка в общината и го запознаха със съвместната инициатива на полицията и Окръжна прокуратура да се провеждат срещи по график с ръководствата на двете институции, началници на полицейски управления, кметове и местните жители. В рамките на срещата бе дадена висока оценка за съвместната работа и постигнато взаимодействие между общината и полицията.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново