6 години зад решетките ще лежи апаш за кражба от зъболекарски кабинет

Публикувано на чт, 16 окт. 2014
294 четения

6 г. ще лежи в затвора мъж от Русе за кражба от зъболекарски кабинет във В. Търново.
Престъплението било извършено през февруари 2010 г. Двама пациенти на местен стоматолог се оплакали, че са им изчезнали портфейлите с намиращите се в тях общо 500 лева. Портмонетата били във връхните им дрехи, които оставили в чакалнята. Близо 3 г. полицията не успяла да разкрие престъплението, докато в края на ноември извършителят сам не си признал при разпит за друго деяние.
Е. М. от Русе бил стар познайник на органите на реда с внушително досие за кражби, грабеж, измама и бягство от затвора. От 1997 г. до момента е осъждан 22 пъти. Малко преди кражбата го пуснали предсрочно от затвора. Е. М. се озовал с брат си и сестра си във В. Търново и им се налагало да пътуват за друг град. Нямали пари и на рецидивиста му дошла идея да осигури “пътни” от чакалнята на стоматологичен кабинет, покрай който тримата преминали. Издебнал кога пациентите са при стоматолога, преджобил якетата им, прибрал банкнотите и захвърлил празните портфейли близо до входа. След това се качил на влак с роднините си.
Тъй като само транзитно са преминали през града, вероятно престъплението му никога нямаше да бъде разкрито, ако не бил разказал сам за него. Поради солидното си досие и условията на опасен рецидив, мъжът ще трябва да лежи още 6 години в затвора в Белене, където е и към момента за друга кражба. Собствениците на портмонетата са завели и граждански искове по същото дело и крадецът ще трябва да им възстанови стойността на всичките взети пари. Решението на Районен съд подлежи на обжалване пред ВТОС.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново