50-годишен опита да се самоубие, жена му го спаси

Публикувано на пт, 4 ян. 2013
650 четения

Преяли, препили и задавена търсиха спешна помощ на Нова година

50-годишен мъж от Златарица е направил опит за самоубийство вчера, съобщиха от спешна помощ в Елена. Пострадалият искал да се обеси, но жена му го е забелязала и е предотвратила трагедията.
Мъжът беше неадекватен и не говореше нищо, за да се разберат причините, коментира дежурният фелдшер. След оказване на медицинска помощ самоубиецът е бил закаран във великотърновската болница. Оказало се е, че има психични проблеми, които вече е лекувал.
Много работа са имали екипите на спешна помощ в новогодишната нощ, но това се отнася предимно за В. Търново. Имахме пациенти, прекалили с яденето и пиенето, с фрактури, с инфаркти и инсулти, с хипертонични, бъбречни и жлъчни кризи, с вирусни инфекции, отчетоха от спешното отделение. В Г. Оряховица пък медиците са оказали помощ на пияни момиче и млад мъж.
В Свищов докторите вадиха чуждо тяло от трахеята на жена, заседнало там навръх Нова година. Всичко приключило благополучно и жената си заминала вкъщи.
За областта от началото на 2013 г. 100 повиквания са постъпили в спешна помощ, отчетоха от центъра във В. Търново. На 2 януари пък през амбулаторията на спешното отделение на областната болница преминаха 90 души.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново