420 бали фураж изгоряха при пожар в Страхилово

Публикувано на ср, 3 Сеп. 2014
395 четения

Пожар унищожи 420 бали фураж и около 120 кв.м покривна конструкция в с. Страхилово, община Полски Тръмбеш в неделя. Огънят тръгнал от плевня в частен имот и бързо обхванал складираните под нея бали с фураж и слама. Разгорелите се пламъци се прехвърлили и върху плевня в съседния имот, но за щастие пожарът не е засегнал къщите в двата двора. Собствениците на едната къща не живеели постоянно в селото и по време на инцидента не били там, а другата била обитавана от възрастен човек, който не е пострадал при пожара.
Сигнал за произшествието бил подаден около 23 ч. вечерта в почивния ден. По думите на кмета Дияна Димитрова екипите на ОДМВР и противопожарната служба пристигнали бързо. Преди идването им десетки жители на Страхилово и се опитали сами да гасят пламъците.
Проблем както за тях, така и за пристигналите огнеборци се оказал режимът на водата в селото. “От няколко месеца се спира водоподаването в 22 ч. и се пуска сутринта. От ВиК ни обещават, че ще направят изкопи за ново водохващане. Неудобството за хората е голямо, но при пожара в неделя наистина се получи сериозен проблем. Пожарникарите имаха затруднения в намирането на източник за вода при гасенето. Хората, които се опитваха да направят всичко по силите си да потушат сами пожара, щяха да се справят, ако можеха да пуснат един маркуч от собствените си домове. Така щетите щяха да са по-малки”, поясни Димитрова и допълни, че се надява от водоснабдителното дружество да побързат в намирането на решение на проблема с режима.
В потушаването на огъня са участвали два противопожарни автомобила с четирима огнеборци. Един от автомобилите е останал на дежурство до сутринта в селото, за да не се възобнови пожарът, но до подобен развой не се е стигнало. Екип на полицията е извършил оглед, като според криминалистите няма данни за умишлен палеж. Образувано е досъдебно производство за причиняване на пожар по непредпазливост, като според разследващите не е изключено причината да е хвърлена цигара от преминаващ край дворовете човек.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново