42-годишен мъж и трима младежи в ареста за кражба на дървесина

Публикувано на чт, 14 Февр. 2013
365 четения

42-годишният М. А. е задържан за кражба на дърва за огрев от горнооряховското село Паисий. Във вторник в РУП – Горна Оряховица, постъпил сигнал, че значително количество дървен материал е изчезнал от сечище в района на селото. Изчезналата дървесина била предназначена за огрев и е собственост на Общината. На място бил изпратен дежурен екип, който само за няколко часа стигнал до крадеца.
М. А. пренесъл около 8,5 куб. метра дърва на стойност около 500 лева, като ги закарал със собствен транспорт до дома си. Складирал ги в двора на къщата си с намерение да ги ползва за лични нужди. Дървата са иззети и върнати на собственика, а апашът е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство. М. А. е известен на полицията и има предишни присъди за кражби.
В същия ден служители на РУП – Полски Тръмбеш, получили сигнал за подобно престъпление в землището на село Орловец. Изпратеният на място екип заварил 19-годишния А. А. и две 16-годишни момчета да режат дърва за огрев с моторен трион в местността Домузлука. Дърветата били общинска собственост и предназначени за огрев. Наблизо полицаите открили каруца, в която младежите товарели вече нарязания материал. При проверката в нея имало близо 1 кубик дърва. Те са иззети, както и моторният трион, ползван от младежите. А. А. е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР и по случая е започнато наказателно производство. И тримата апаши са от Орловец, като едно от непълнолетните момчета има криминални регистрации и е осъждано за кражби.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново