41-годишен мъж заплаши с убийство четвъртокласник в село Писарево

Публикувано на ср, 13 Ное. 2013
443 четения

41-годишният Яшар Ибрямов бе задържан от полицията по сигнал за закана за убийство към 10-годишно момче.
Случката се разиграла в ОУ “Отец Паисий” в горнооряховското село Писарево. Четвъртокласник от няколко дена си намерил забавление за сметка на другите ученици. Издебвал ги и им подлагал изненадващо крак, те се спъвали и падали на земята, а момчето искрено се забавлявало.
След като пострадали от номерата му деца се оплакали на директорката, тя го наказала да стои пред знамето на училището. Това обаче изглежда не дало необходимия ефект и в едно от междучасията в понеделник ученикът по същия начин спънал един от първокласниците. Момчето не пострадало, но се почувствало много обидено и с червен флумастер си изрисувало ръцете, за да изглежда все едно са покрити с кръв. В този вид отишъл при брат си, който учел в шести клас в същото училище и му разказал какво е станало.
Баткото се обадил на баща си – Яшар Ибрямов, и му обяснил, че по-малкият му брат е бил жестоко пребит от четвъртокласник. Ибрямов пристигнал в училището видимо афектиран. Намерил ученика в една от стаите. Развикал се и дори се опитал да го удари, но учителката в стаята с помощта на свои колежки успели да го избутат навън.
Според свидетели, преди да излезе от стаята, заплашил детето със саморазправа, за което бил подаден сигнал в полицията. Учителите се опитали да изяснят ситуацията и му обяснили, че на детето му няма нищо. Като разбрал за номера с червения флумастер, за малко не набил по-големия си син за “фалшивата тревога”. Напуснал сградата на училището, но малко по-късно бил издирен от полицаи от Горна Оряховица и задържан за срок от 24 часа по ЗМВР.
Срещу Ибрямов е започнато бързо производство за закана за убийство и ако бъде признат за виновен, може да получи до три години затвор или пробация. По информация на директорката на училището Димка Неделчева, вчера двамата братя и заплашеното момче са били на занятия и поведението им било нормално.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново