4 години затвор за мъж, обрал брутално 18-годишно момиче

Публикувано на вт, 14 окт. 2014
1583 четения

4 години затвор постанови Окръжен съд – Велико Търново, за Илиян З. от Полски Тръмбеш, нападнал и ограбил 18-годишно момиче от Русе.
Престъплението било извършено навръх Деня на детето 1 юни т.г. в района на кв. “Гарата” в Горна Оряховица. Момичето пристигнало с автобус на гости на свой приятел. От автогарата хванала такси, което я оставило в кв. “Гарата”. Там обаче се объркала как да намери точния адрес и решила да помоли някой от минувачите за напътствие. Спряла непознат мургав мъж и го запитала как да стигне до дома на приятеля си. Той бил отзивчив, представил се с истинското си име и уверил момичето, че знае пряк път до споменатия адрес. Предложил лично да я заведе, за да не се обърка. Момичето тръгнало с него. Двамата поели по черен път, минаващ до централата на “Енерго Про”. Повървели известно време и достигнали до пуста местност. В този момент Илиян внезапно нападнал момичето, дръпнал я рязко за косата и изтръгнал дамската й чанта. Блъснал я на земята и побягнал.
След като се съвзела от нападението, потърпевшата успяла да стигне сама до полицейското управление в Горна Оряховица и разказала за станалото. В чантата й имало 400 лева, два мобилни телефона, таблет и дребни вещи, като стойността на всичко откраднато според съдебна експертиза възлизало на 1301 лева.
Местни хора станали свидетели на случката и разпознали в престъпника пастир, който от известно време работел като дояч на крави в същия район. Цанил се за кравар с цел да се прикрие, тъй като трябвало да лежи ефективно 1 г. в затвора за предишна кражба.
След нападението над момичето полицията го спипала и след кратко разследване бил изправен пред съда. Като взели предвид тежестта на престъпленията и криминалното му минало, магистратите постановили Илиян да лежи ефективно в затвора. Също така той ще трябва да плати 1500 лева неимуществени вреди заради стреса, който причинил на ограбеното от него момиче. Решението на съда подлежи на обжалване пред ВТАС.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново