37 досъдебни производства и 43 обвиняеми от Апелативна прокуратура – В. Търново след акцията за наркотици

Публикувано на пт, 9 Дек. 2022
239 четения

В рамките на провелата се на територията на  Апелативна прокуратура – Велико Търново специализирана операция, разпоредена от главния прокурор Иван Гешев,  срещу разпространението на наркотични вещества  са  образувани 37 досъдебни производства. В качеството на обвиняеми са привлечени 8 лица за престъпления свързани с наркотични вещества. По време на акцията,  са извършени 17 претърсвания  и изземвания и са задържани 43 лица.   Апелативна прокуратура – Велико Търново включва районните и окръжните прокуратура във Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен и Русе и е на територията на пет Областни дирекции на МВР. Операцията е преминала при изключително добра комуникация и тясно сътрудничество между Областните дирекции на МВР и  Окръжните прокуратури в петте области в апелативната зона, за постигане на общите цели в интерес на българските граждани.

Специализираната операция под надзора на прокуратурата се осъществява във връзка с разпореждане на главния прокурор на Република България Иван Гешев за активизиране на работата по дела за разпространение на наркотични вещества и с цел категоричното противопоставяне на престъпленията, свързани с разпространение и употреба на наркотични вещества, които сериозно застрашават българските граждани.

Също по разпореждане на главния прокурор е активизирана работата по образувани вече досъдебни производство за разпространение на наркотични вещества. По тези дела в рамките на операцията са извършени 12 броя претърсвания и изземвания. В качеството на обвиняеми са привлечени 35 лица и с  прокурорско постановление за срок до 72 часа е задържано едно лице.  Процесуалните действия продължават.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново