36-годишен от Пчелище бе пребит и ограбен заради дълг

Публикувано на пн, 9 сеп. 2013
1042 четения

36-годишен мъж от великотърновското село Пчелище бе нападнат и ограбен в дома си. На 5 септември, около 19,30 ч., на тел. 112 се обадила 30-годишна жена, която била силно разстроена и обяснила, че току-що в дома й са нахлули непознати, нападнали са съпруга й, след което са задигнали моторен трион и мобилния телефон на пострадалия. На място незабавно бил изпратен полицейски екип и било започнато разследване.
След като извършили оглед и разпитали нападнатото семейство, униформените служители успели само за няколко часа да открият извършителите на грабежа. 55-годишният Г. М. и Т. Ц. (37 г.) – и двамата от Пчелище, са задържани и отведени в ареста за 24 часа по ЗМВР. Те не са известни на органите на реда и нямат криминални регистрации. В дома на по-младия са открити откраднатият моторен трион и мобилният апарат. Те са върнати на собственика.
В хода на разследването криминалистите установили, че грабежът е извършен “по поръчка”. Пострадалият мъж е взимал на няколко пъти дребни суми пари от жена от същото село. Забавил връщането на последния заем и след като на няколко пъти “кредиторката” се опитала безуспешно да си прибере парите, решила да вземе други мерки. Познавала се с Г. М. и Т. Ц., обяснила им за проблема си и двамата решили да вземат нещата в свои ръце. Грабежът се явявал вид “наказателна акция”, а взетите вещи приблизително отговаряли като стойност на дължимата от нападнатия мъж сума. Ограбеният жител на Пчелище не е пострадал сериозно при грабежа и не се е наложило да му бъде оказана медицинска помощ. Срещу двамата са образувани бързи производства.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново