35-годишен съдебен охранител загина при тежка катастрофа край Стражица

Публикувано на пт, 22 Ное. 2013
2985 четения

Тежка катастрофа по главния път София – Варна отне живота на 35-годишен мъж от Търговище. Произшествието станало около 11,10 ч. вчера.
“Лада” със софийска регистрация пътувала към В. Търново. Малко преди да подмине разклона за Стражица, в платното й за движение внезапно навлязъл лек автомобил “Смарт”. Водачът нямал никаква възможност да реагира и двете коли се сблъскали челно с висока скорост.
На място загинал возещият се на предната седалка на ладата, а всички пътуващи в двата автомобила пострадали сериозно и били откарани в МОБАЛ от екипи на “Спешна помощ”.
Било изяснено, че ладата е служебна, собственост на ОЗ “Охрана” в Добрич. Вчера съдебни охранители от цялата страна трябвало да участват в семинар във В. Търново. Заради икономии от главната дирекция “Охрана” преди време спуснали нареждане при такива пътувания да няма по-малко от трима души в служебния автомобил. Затова сутринта от Добрич потеглил 39-годишен служител с колата на местното звено. По-късно взел двама свои колеги от Разград и Търговище – и двамата на 35 г., и се насочил към старата столица, но около 20 км преди дестинацията станала злощастната катастрофа.
Ладата била толкова деформирана, че тялото на загиналия мъж с часове не можело да бъде извадено от купето. Шофьорът на служебната кола от Добрич е в много тежко състояние, тъй като при удара е получил черепно-мозъчна травма и фрактура на двата долни крайника. Той е приет в кома в реанимационното отделение. Третият служител на “Съдебна охрана” е бил контактен при приемането му в “Спешна помощ”, но към следобените часове вчера не бе преминал пълни изследвания и не бе ясен характерът на получените травми. Пострадал е и водачът на смарта – 35-годишен мъж от София, който е приет със съмнения за разкъсвания на вътрешни органи. Той е пътувал сам в автомобила. Причините за инцидента все още са в процес на изясняване. Заради катастрофата движението по главния път вчера бе силно затруднено, а автомобилите бяха отклонявани през селата Кесарево и Джулюница.
Пламен КАРАИВАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново