3000 лева глоба за баща, ритал и шамарил момче в училище

Публикувано на чт, 10 юли 2014
495 четения

3000 лева глоба постанови Районен съд – Павликени, за баща хулиган, който нанесъл побой на съученик на дъщеря си. Грозната проява се разиграла през октомври м.г. в основно училище в Павликени. Ученик от Лесичери, който всеки ден пътувал до общинския център, неволно закачил с раницата си едно от момичетата в класа си. Съученичката му го обвинила, че го е направил нарочно и се оплакала на класния ръководител. Учителят казал, че ще разгледа проблема, след като приключат занятията, но момичето решило да не чака и се обадило на родителите си. Разказала за инцидента, като го разкрасила до степен, че едва ли не е била нападната и бита от съученика си.
Родителите веднага потеглили към школото. Докато класът имал час по литература, нахлула майката на момичето, което й посочило кое е момчето, което я “тормозило”. Родителката се разкрещяла на ученика, като пренебрегнала оправданията му, че не е удряло никого, както и многократните молби на учителката да напусне часа. Майката излязла след намесата на зам.-директора на школото.
Тогава нахлул бащата С. А., който отишъл до нароченото момче, ударил му шамар, след което пред ужасените погледи на учениците и тяхната учителка, започнал да го рита. Крещял, че ще заколи всички присъстващи в стаята, като заплахите му били придружени от псувни и обиди. Всичко продължило няколко минути, след което разгневеният баща и съпругата му си тръгнали.
Направената по-късно медицинска експертиза показала, че битото момче е с кръвонасядания по лицето и врата, сериозен стрес и уплаха. Независимо от изключително грозната и брутална проява на С. А., прокуратурата по закон била задължена да предложи освобождаване от наказателна отговорност, тъй като бащата не е осъждан, а НК предвижда под 3 години затвор за стореното от него. За сметка на това съдът е преценил, че следва да му наложи значително по-висока глоба от минималната.
Решението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново