2,8 г. зад решетките за ползване на чужда дебитна карта

Публикувано на чт, 6 Дек. 2012
397 четения

2 години и осем месеца затвор и 1000 лева глоба наложи Великотърновският окръжен съд на 33-годишния Любомир Гроздев от село Павел за теглене на пари с чужда дебитна карта. Престъпникът, прочул се със серията от така наречените “светофарни обири” от началото на тази година, вече е събрал цяла “колекция” присъди за действията си от декември 2011 г. до задържането си в края на януари т.г.
Великотърновският районен съд го осъди на 2 г. затвор за притежание на грам кокаин, впоследствие бе осъден на още 3 г. затвор за серията кражби на дамски чанти от автомобили, извършени в съучастие с авера му Бончо Казаков. В хода на разследването било установено, че в една от откраднатите чанти е имало дебитна карта с листче с ПИН-кода.
Любомир се възползвал от неочакваната находка и на 7 и 8 януари на два пъти теглил по 400 лв. от сметката на титуляра от банкомат в Дебелец.
Предвид криминалното му минало и останалите му престъпления в същия период, съдът е наложил ефективно наказание, което трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Само по досегашните си присъди апашът с постоянен адрес в Стара Загора би трябвало да лежи близо 8 години в затвора, но поради групирането на деянията вероятно общото наказание ще е по-ниско.
Пл. МИЛЕНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново