24-годишен мъж се бори за живота след падане от стълб за високо напрежение (обновена)

Публикувано на чт, 30 май 2019
1136 четения

24-годишният мъж от Долна Оряховица е с опасност за живота, след като паднал от 10 метра от стълб за високо напражение във великотърновското село Присово

Приет е в областната болница с над 50 % изгаряния по тялото от втора и трета степен и в безсъзнание. След намесата на медицинския екип от МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” е дошъл в съзнание и стабилизиран. Транспортиран е в Клиниката по изгаряния в “Пирогов” в съзнание, в тежко състояние и с опасност за живота поради големия процент изгаряния.

“Янтра ДНЕС” разбра, че макар да е адресно регистриран в Долна Оряховица, Здравко почти не се вясвал там. Живеел във В. Търново, в Горна Оряховица, ходел да работи по морето, бил все на път. Баща му живеел в Долна Оряховица, но не искал да чуе за сина си. Майка му била рускиня с много здравословни проблеми. Последните няколко години младият мъж изкарал не малко време и по психиатриите, разказват запознати.

Здравко няма роднини в Присово. В сряда сутринта хора от селото забелязали, че около тях се навърта нов човек. По неясни причини той се качил на стълб, който се намира извън селото, в близост до стадиона. Около 11 часа местен жител го открил до къщата си в тежко състояние. Човекът веднага се обадил на тел. 112 и на място пристигнала линейка и полиция. Непознатият бил с една гуменка и с изгаряния по цялото тяло, счупен крак и рани по главата. С помощта на полицейски кучета униформените установили, че мъжът е паднал от електрически стълб след удар от електроволтова дъга .

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново