22 граждани глобени при акция “Пешеходец”

Публикувано на пт, 3 ян. 2014
410 четения

22 граждани са санкционирани за нарушения на Закона за движение по пътищата след проведена в областта специализирана полицейска акция. Операцията “Пешеходец” е организирана по инициатива на ОД на МВР – Велико Търново, и е проведена на територията на всички районни управления в региона в периода от 28 до 30 декември. Общо 21 граждани са били глобени по фиш, а на един е написан акт за установено административно нарушение, като основно санкциите са заради пресичане на пътното платно на необозначени със съответната маркировка места.
Най-голям брой нарушения са установили служителите на сектор “Пътна полиция” в старата столица – общо шест. Четири неправилно пресичащи пешеходци са глобени на територията на РУП – Г. Оряховица, също толкова граждани са санкционирани и в Свищов. Значително по-малко са нарушенията на територията на управленията в Елена и Павликени – по едно във всяко от двете населени места.
Най-дисциплинирани се оказали гражданите на Полски Тръмбеш, където полицейските служители не са установили нито един пешеходец “в прегрешение”. В хода на акцията не са констатирани случаи на отнето предимство от страна на водачи на автомобили и шофьори не са били глобявани.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново