204 тежки катастрофи с 19 загинали са станали в областта

Публикувано на нд, 17 Ное. 2019
152 четения

Един загинал и десет ранени граждани са регистрирани в областта от началото на акция „Зима“. За същия период униформените отчитат 41 ПТП-та, от които 6 тежки. Статистиката сочи още, че от началото на годината до 13 ноември 2019 г. на територията на Областната дирекция на МВР са станали общо 1030 пътно транспортни произшествия, от тях 204 са тежки с 19 загинали и 291 ранени граждани.

В петък служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново, съвместно с деца от БМЧК, раздаваха  брошури с препоръки към водачите на моторни превозни средства. Инициативата е по повод предстоящия Световен ден за възпоменание на жертвите от пътно транспортни произшествия – 17 ноември. Той е и част от кампанията на полицията „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“, която е част от традиционната акция „Зима“.

По този повод в петък на територията на цялата област се проведе и специализирана полицейска операция „Пешеходец“. Санкцията за пешеходците, неспазващи Закона за движение по пътищата варира от 20 до 50 лв., а водачите, неосигурили предимство на пешеходците, се наказват с глоба 100 лв. и отнемане на 8 контролни точки. От полицията напомнят още, че полицаите вече налагат санкции на водачите необорудвали автомобилите си за пътуване в зимни условия.

Весела КЪНЧЕВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново