2 години затвор за мъж, отвлякъл такси с пътник

Публикувано на ср, 16 юли 2014
263 четения

2 години лишаване от свобода при строг режим ще трябва да изтърпи 25-годишният Н. Ю. от поповското село Берковски за кражба на МПС. Апашът бе изправен пред Темида след фрапантен случай на отвличане на таксиметров автомобил с пътник в него. Куриозната случка се разиграла около 20 ч. вечерта на 25 ноември м.г. Таксиметров автомобил “Шевролет”, управляван от 66-годишен мъж от София, спрял на бензиностанция на ул. “Магистрална” да зареди. През деня водачът докарал свой приятел – 69-годишния К. А., който имал работа във В. Търново, и вечерта се прибирали към столицата.
На бензиностанцията шофьорът отишъл да плати, а К. А. останал в колата. Като излизал, водачът видял как непознат мъж притичва до таксито му, влиза и отпрашва с него. К. А. останал в колата, като първоначално си помислил, че непознатият е служител на бензиностанцията, който иска да премести автомобила. След като излезели от обекта, пътникът осъзнал, че става нещо нередно, но шофьорът невъзмутимо му казал да си мълчи и обещал, че след малко ще спре и ще го остави да слезе. Непознатият карал няколко километра, но малко след отбивката за Дебелец колата излязла от пътя и се забила в дърво. Двамата мъже останали невредими след удара. Без да каже нищо, апашът слязъл и избягал. Минути по-късно на мястото пристигнали полицейските екипи, които вече били уведомени от водача на таксито за похищението.
Първоначално криминалистите нямали никакви следи към извършителя и се канели да прекратят разследването. В средата на януари т.г. обаче полицията в Попово задържала стария си познайник Н. Ю. за поредната му кражба. Мъжът е един от най-активните крадци на територията на Попово, като само до 2012 година е имал 24 криминални регистрации и шест присъди. Лежал е неколкократно в затвора. Основен обект на престъпленията му били необитаеми къщи в родното му с. Берковски. През 2011 година обрал и пощенската станция там.
При разпита през януари апашът чистосърдечно признал за няколко престъпления, за които никой не го питал. Едно от тях било и похищението над таксито във В. Търново. Крадецът обяснил, че е бил пиян и идеята му дошла внезапно, тъй като му трябвал транспорт за родното му село. Не го разколебало това, че никога не е имал шофьорска книжка и изобщо няма опит като водач. Това, както и изпитият алкохол, довело до катастрофата. Пред съда поискал делото да мине по реда на съкратеното следствие и получил една година затвор. Към нея обаче били присъединени и наказанията за три предишни кражби и общо Н. Ю. ще трябва да прекара 2 години зад решетките. Решението на Районен съд – Велико Търново, подлежи на обжалване пред ВТОС.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново