15-годишно ромче открадна последните 10 лв. на инвалид

Публикувано на пт, 29 май 2020
770 четения

42-годишният инвалид Пламен Петков от В. Търново стана жертва на посегателство в кв. “Зона Б”, където живее с майка си. Случката се разиграла посред бял ден, когато мъжът отивал до магазина да купи хляб и закуска. Тогава Пламен, който държал парите си в ръка, бил нападнат от момче на възраст около 15 години. То грабнало 10-те лева и побягнало в посока кв. “Бузлуджа”.
“Момчето, което ме нападна, беше от ромски произход. Имаше обеца на едното ухото, главата му беше обръсната, а лицето му черно и много издължено. Беше облечен в черен анцуг и тениска с къс ръкав. Не ме заплаши, нито ме удари, просто ми взе парите и ме обиди”, разказва уплашеният потърпевш. Това били пари, които майката на Пламен взела назаем, за да успеят да изкарат месеца до следващата си пенсия. Сигналът за случилото се подадоха граждани, които живеят на същата улица. Те споделиха, че това не е първото подобно посегателство. Преди време малко дете също е било нападнато, като тогава му били отнети 3 лв. и то се разминало само с уплаха. Малко след това семейството на момиченцето напуснало квартирата, в която живеело под наем.
“За инцидента с Пламен разбрах от майка му, която почиства входа на блока ни. Те са бедни хора и двамата с много заболявания. Прибирайки се вкъщи, видях жената да плаче. Попитах я какво е станало и тя ми обясни. Тук не е въпрос за парите, които за много хора може да са нищо, но за това семейство са въпрос на оцеляване. Ние ще помогнем и ще им възстановим сумата, но това не може да продължава така”, разказа съсед на пострадалите.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново