14 акта и 20 глоби по фиш при масирана акция на полицията

Публикувано на вт, 19 сеп. 2023
694 четения

14 акта и 20 глоби по фиш бяха наложени при спецакция на полицията, която се проведе на главен път В. Търново – Русе на входа на с. Самоводене. Бяха връчени и 69 електронни фиша. Проверките бяха по метода „широкообхватен контрол“ и в тях се включиха служители на Областна дирекция на МВР – В. Търново, Агенция „Митници“, НАП и Агенция „Пътна инфраструктура“. Целта бе всеобхватна проверка на автомобили и граждани, с цел подобряване на пътнотранспортната обстановка.
Операцията се проведе във вторник от 08,00 до 11,00 ч. За това време бяха проверени общо 175 автомобила и 234 граждани. Съставени са два акта от ДАИ за нередовни документи и неспазване на работно време и са наложени 2 компенсаторни такси.
„На място се извършва проверка на всеки един водач за употреба на алкохол. При съмнение извършваме проверка и за употреба на наркотични вещества“, заяви старши инспектор Пенчо Христов – началник група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – В. Търново.
Проверяваше се също за техническата изправност и регистрация на моторните превозни средства и теглени от тях ремаркета, спазване на изискванията за допустими маси и размери на движещите се по пътищата товарни превозни средства, както и спазване на времената за управление и почивка от водачите, извършващи обществен превоз на пътници и товари.
Операции от такъв мащаб се изпълняват по график в цялата страна от началото на лятото, с разпореждане на министъра на вътрешните работи и ще продължат до края на годината.
През юли също имаше такава акция на входа на Самоводене, като тогава бяха съставени 9 акта и бяха наложени 17 глоби по фиш. Бяха връчени и 26 електронни фиша и изготвени 6 заповеди за налагане на принудителни административни мерки. Беше установен и един водач, употребил алкохол, един след употреба на наркотични вещества и един неправоспособен.
Такава акция се проведе и през август на главен път София – Варна, в района на разклона за великотърновското село Балван. Бяха съставени 6 акта и бяха наложени 17 глоби по фиш. Проверяващите издадоха 2 заповеди за налагане на принудителни административни мерки, връчени бяха също 90 електронни фиша. Служителите на БГ ТОЛ съставиха 2 акта и бяха заплатени 3 компенсаторни такси.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново