11 задържани при спецакция срещу битовата престъпност във В. Търново

Публикувано на чт, 27 Февр. 2020
6235 четения

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се проведе на територията на РУ – В. Търново под ръководството на Окръжна прокуратура. Действията бяха осъществени от служители от полицейското управление, Пътна полиция и Дирекция „Жандармерия“. Разкрити са 11 престъпления, повдигнати са обвинения на 6 лица. Проверени са общо 457 лица и 174 автомобила. Съставени са 34 акта и са наложени 59 глоби по фиш. Заснети са 100 видеоклипа за скорост, задържани са 11 лица.
Извършени са проверки за акцизни стоки в 8 обекта на територията на областта. При процесуално-следствени действия в къща, обитавана от 59-годишна жена в Килифарево, са иззети 8940 къса контрабандни цигари и 26 кг насипен тютюн, без необходимия бандерол. Други 2 кг насипен тютюн са открити в жилище в с. Ресен, обитавано от 56-годишен мъж. В два търговски обекта в района на кооперативния пазар в областния град са намерени и иззети общо 54 литра етилов алкохол, без акциз. За двата случая е уведомена Агенция „Митници“.
В рамките на операцията са иззети и около 110 грама марихуана. Наркотикът е открит при проверка на таванско помещение, ползвано от 41-годишен криминално проявен и осъждан. Видът му е установен с полеви наркотест. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.
Разкрити са 5 кражби – една взломна домова, две на дърва за огрев, 1 от търговски обект и 1  от щанд на кооперативния пазар. Установен е случай на унищожаване и повреждане на лек автомобил, 2 на незаконно присъединяване към електропреносната мрежа и извършител на хулиганска проява. Установени са трима граждани, обявени за издирване.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново