1000 лв. глоба за жената, нападнала медицинска сестра в Г. Оряховица

Публикувано на ср, 4 сеп. 2019
379 четения

Районният съд в Г. Оряховица глоби 1000 лв. жената, която миналото лято нападна медицинска сестра в Спешна помощ. Освен това С. Ю. трябва да плати на полицията 280 лв. и още 80 лв. за вещи лица. Нападателката се е разминала само с административно наказание и е била освободена от наказателна отговорност с предложение на прокуратурата, защото не е осъждана и телесната повреда на сестра Н. Р. е лека.
Случката в спешното отделение на Г. Оряховица се разигра сутринта на 13 юли м.г., когато семейство от ромски произход е докарало в болницата възрастна жена с диабет, която припаднала. Една от придружителките на пациентката настоявала да влезе в кабинета и влязла в спор с медицинската сестра. Така пострадалата била ударена в гърба с дамско портмоне, установили разследващите по записите от охранителните камери.
Скандалът избухнал, когато няколко близки на пациентката поискали от сестрата да им даде разяснения за нейното състояние, а тя им казала, че това трябва да направи дежурният лекар, който ще се появи след малко. Тогава сестрата извадила шише с чай от чантата си, но била наругана от семейството, че пие алкохол по време на работа. Един от мъжете в групата дори извадил мобилен телефон и снимал сестрата как пие от шишето, после продължил с упреците, че не иска да каже какво е състоянието на болната. През това време дошли дежурният лекар и фелдшерката, но групата роми продължили да крещят, че медиците не стават за нищо, а въпросната сестра е алкохоличка. Веднага на място дошли полицаи, които установили с дрегер, че дългогодишната сестра нито е била пияна, нито в шишето е имало алкохол.
По време на съдебното дело подсъдимата С. Ю. не се е явила пред Темида и е отказала да дава обяснения по случая. Решението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд във В. Търново.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново