1000 лева глоба за младеж, бягал часове наред от полицията

Публикувано на вт, 3 Дек. 2013
537 четения

1000 лева глоба ще трябва да плати 22-годишният великотърновец В. Ц. за опит да осуети полицейска проверка и продължила с часове наред “гонка” с униформените. На 31 януари т.г. младежът бил зад волана на своя “Сеат Толедо” в ранните сутрешни часове. В района на Южния пътен възел в старата столица екип на “Пътна полиция” се опитал да го спре за проверка, тъй като видимо колата се движела с много висока скорост по ул. “Магистрална”. Водачът не се подчинил на подадения сигнал със “стоп палка”, увеличил допълнително скоростта и се опитал да избяга от патрула.
Пътните полицаи незабавно предприели преследване, но сеатът успял да се отскубне от тях и продължил в посока София. По-късно същата кола била засечена в района на Павликени, където органите на реда отново се опитали да го спрат безуспешно. Колата окончателно била спряна на ул. “Мария Габровска” във Велико Търново, часове след като отказал да се подчини на командата на първия патрул. Полицаите го задържали и отвели в районното управление. Оказало се, че младежът е с отнето свидетелство за управление на МПС, осъждан е за причиняване на смърт при пътен инцидент и има криминална регистрация за унищожаване на чуждо имущество. Държал се изключително арогантно с полицаите и отказал да даде проба за алкохол.
Въпреки че първоначално било образувано бързо производство, делото стигнало до съда едва преди дни. В. Ц. се съгласил на предложено му споразумение от прокуратурата и се признал за виновен. Поради това и е наказан само с глоба, въпреки че законът предвижда до една година лишаване от свобода. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Пл. МИЛЕНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново