100 декара пшеница изгоряха в Драгомирово

Публикувано на чт, 10 юли 2014
657 четения

Близо 100 декара пшеница изгоряха при пожар в землището на свищовското село Драгомирово. Пламъците били забелязани от кооператор от близкото с. Морава, около 22 ч. във вторник, който подал сигнал на телефон 112. Самият той със свои работници и техника незабавно се насочил към горящия блок в опит, ако не да загаси, то поне да ограничи разпространението на огъня. На помощ се притекли и десетки жители на селата Морава и Драгомирово. Пожарната изпратила един автомобил и със съвместни усилия пламъците били потушени. Спасени са близо 250 декара от блока.
Земята, в която е избухнал пожарът, се обработва от земеделска кооперация “Съгласие-2004” ЕООД. Нейният председател Красимир Цветанов заяви пред “Янтра ДНЕС”, че е изключително благодарен на всички, които са помогнали в ограничаването и потушаването на огъня. “Пак беше малкият дявол. Можеше спокойно да изгори и целият блок”, заяви той. По думите му, нанесената щета на кооперацията от загубената реколта е между 20 и 30 хиляди лева. Той самият, както и кметът на с. Драгомирово са убедени, че пожарът не е възникнал случайно. Огънят е тръгнал от вътрешността на блока в късен час вечерта, като наблизо не минава път, от който евентуално би могла да бъде хвърлена цигара.
“Нямам представа кой би го направил, но не виждам как може да не е умишлено. Нямам пререкания с никого, разбираме се много добре с останалите кооператори. Не съм получавал и заплахи”, сподели земеделецът, обработващ близо 6500 дка.
Криминалисти тепърва ще изясняват как е възникнал пожарът.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново