Звездите от “Комиците” гостуват на търновска сцена с хитовата комедия “Скакалци”

Публикувано на вт, 9 юни 2015
1278 четения

Обичаните български актьори от “Столичани в повече” и “Комиците” ще представят във Велико Търново хитовата комедия “Скакалци” на Ст. Л. Костов. На сцената в Летния театър в старата столица ще излязат Любо Нейков, Стоянка Мутафова, Христо Гърбов, Ненчо Илчев, Албена Павлова, Васил Драганов, Петьо Петков-Шайбата, Христина Апостолова, Димитър Рачков – Джуниър, Десислава Бакърджиева, Август Попов и Маргарита Хлебарова.

Звездите ще гостуват във Велико търново със “Скакалци” на 25 юни от 21 часа. Билети за постановката са на стойност от 10лв,15лв и 20 лв. и се разпространяват на място в ТИЦ “Царевград Търнов”.

Спектакълът е копродукция на продуцентска компания “Дрийм Тийм Прадакшънс” и Сатиричния театър “Алеко Константинов”. Режисьор на култовото заглавие е Богдан Петканин, а сценографията е на Петьо Начев.

“Скакалци” е сред най-известните пиеси на най-изтъкнатия български комедиограф Ст. Л. Костов, написана през 1931 г. Нагласени търгове, безогледна корупция, залагане на семейна и лична чест в името на печалбата, изнудване от страна на контролните органи, просто келепирджийство и т.н. – това виждаме на сцената, това четем и по вестниците днес. Защо живеем така, толкова ли не е възможно и при нас да се живее по установени правила, кого мамим, като мамим държавата са само част от въпросите, които задават авторите на пектакъла.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново