Здравният министър проф. Костадин Ангелов влиза в новия парламент от В. Търново

Публикувано на нд, 11 апр. 2021
1301 четения

Здравният министър проф. Костадин Ангелов влиза в новия парламент от В. Търново, където бе водач на листата на ГЕРБ-СДС. Така той освободи мястото си във Варна, където също бе начело на партийната листа.

От Централната избирателна комисия обявиха окончателните резултати от изборите за Народно събрание, както и разпределението на мандатите на политическите формации в него. Във Великотърновски избирателен район по два мандата печелят ГЕРБ-СДС, „БСП за България“ и ПП „Има такъв народ“. По един мандат имат ДПС и „Демократична България – Обединение“.

Освен здравния министър от ГЕРБ-СДС в парламента влиза и председателят на Общински съвет – Г. Оряховица Димитър Николов, който с получените преференции пренареди листата и от трето място зае втора позиция.

От „БСП за България“ влизат досегашните народни представители от региона Весела Лечева и Явор Божанков. От политическа партия „Има такъв народ“ народни представители от областта са адвокат Момчил Иванов и Христо Дочев, след като водачът на листата проф. Андрей Чорбанов избра да влезе в парламента от 23-ти район в София.

Депутат от региона ще е и Мастън Мастънов от ДПС. 29-годишният икономист е общински съветник в Полски Тръмбеш. Представителят на коалицията „Демократична България – Обединение“ от областта е адвокат Калоян Янков, който е общински съветник във Велико Търново.

Според резултатите от ЦИК в новия парламент ГЕРБ получава 75 мандата, „Има такъв народ“ – 51, „БСП за България“ – 43, ДПС – 30, „Демократична България – Обединение“ ще разполага с 27 депутати, а „Изправи се! Мутри вън!“ ще има 14 народни представители.

Весела БАЙЧЕВА

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново