Заради абитуриент с COVID-19 сложиха под карантина ученици и учители

Публикувано на вт, 30 юни 2020
5150 четения

Дванайсетокласниците от Американския колеж „Аркус“ във В. Търново са поставени под карантина заради 19-годишен абитуриент, диагностициран с COVID-19. Това потвърди директорът на училището Петър Иванов. Бившият вече ученик е родом от Бяла и след балната вечер се е върнал вкъщи. След като се е почувствал зле е отишъл на преглед, а направеният тест за коронавирус е дал положителен резултат. Момчето е настанено в болницата в Бяла. От Регионалната здравна инспекция във В. Търново са уведомили ръководството на училището и са започнали спешно издирване на всички контактни на младежа, минал по червения килим в събота заедно със своите съученици.

„Дванайсетокласниците, които са на територията на областта са извикани в четвъртък сутринта, когато ще им бъдат направени PCR тестове. Общият брой на учениците е 28, но от тях има младежи, които са от други области и съответно ще бъдат изследвани по местоживеене“, уточни Петър Иванов. Той допълни, че в празничния ден въпросният ученик е изглеждал здрав и не е проявил никакви симптоми. Директорът и колегите му, които са били контактни с момчето, също са поставени под карантина. Те ще бъдат изследвани следващата седмица.

Под карантина са и ученици от СУ „Емилиян Станев“, които са празнували с връстниците си от АК „Аркус“.

Общият брой на всички карантирани ще е ясен утре. Нощните заведенията, в коите са се провели абитуриентски тържества в събота, затварят за пълна дезинфекция.

Весела БАЙЧЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново