Заклетият ерген Пламен Радонов се предаде, вдига сватба на Гергьовден

Публикувано на чт, 27 Апр. 2017
10447 четения

Мира ме спечели със своята доброта и лъчезарност, признава
53-годишният великотърновец, който скоро ще стане и баща

Заклетият ерген Пламен Радонов реши най-после да мине под венчилото. В Деня на храбростта – 6-ти май, той ще се венчае за Мирослава Драгийчева, с която имат връзка от пет години.
За място на щастливото събитие двамата младоженци са избрали манастира “Света Богородица” в Арбанаси. Раданов, който беше зам.-министър на отбраната в правителството на Иван Костов, разказва с усмивка, че и други дами са владеели сърцето му, но Мира е успяла да го грабне и да го спечели окончателно със своята доброта. Тя е светъл и лъчезарен човек, който е готов винаги да помогне, признава с любов женихът. Мира е административен директор в частната кардиологична болница във Велико Търново.
За свои кръстници новото семейство е избрало заместник-кмета на Велико Търново Снежана Данева-Иванова и нейния съпруг Венелин. Със Снежана сме приятели от студентските години, а за такова събитие човек кани хора, които са в най-близкия му кръг и го познават добре, обяснява Пламен Радонов. Великотърновецът е една от емблематичните фигури на прехода не само във Велико Търново, но и в национален мащаб. Радонов пояснява, че кръстниците им са добър пример за истински сплотено и обичащо се семейство и е щастлив, че житейските им пътища вече са завинаги обединени.
Сватбеното тържество няма да е голямо и с много гости, защото Мира наскоро е загубила баща си. Все пак, както му е редът, двамата младоженци ще са пременени подобаващо. За добрата си визия са заложили на великотърновски дизайнери. Булчинската рокля на Мирослава ще е дело на Мария Маркова от Модна къща “Скарлет”, а с неговия костюм се е заел общинският съветник Атанас Парушев. И за Пламен, и за Мира това ще е първи брак.
В края на юли и началото на август двамата очакват още едно щастливо събитие – на бял свят ще се появи първородната им рожба. Според медицинските специалисти тя ще е момче. Пламен и Мира все още не са избрали окончателно име на бъдещия си син, но по думите на Пламен ще е Йоан-Михаил или нещо подобно. Радонов допълва с усмивка, че със сигурност малкият няма да се казва Пламен.
В момента Пламен Радонов е член на надзорния съвет на Електроенергийния системен оператор (ЕСО). В миналия Общински съвет той беше общински съветник от Общността на демократичните сили (ОДС). По време на хуманитарната криза в Македония през 1999 г. беше назначен за пълномощник на правителство за разрешаване на конфликта. Радонов беше комендант на българския бежански лагер “Радуша” в Македония.
През 2007 г. беше избран за главен секретар на СДС
Весела КЪНЧЕВА, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново