“Юрая Хийп” забиват в събота на Асеневци

Публикувано на вт, 13 авг. 2013
762 четения

10 тона бира и 10 000 кебапчета са подготвени за Мото Рок Феста

Легендите от “Юрая Хийп” ще пеят в събота от 22,30 на паметника Асеневци във В. Търново Концертът им е част от програмата на Мото рок фест, който ще се проведе от 15 до 17 август. На сцената рокаджиите ще излязат с титулярния си вокал Бърни Шоу, който пее с групата от 1986 г. Във В. Търново към английската банда ще си присъедини и Джон Лоутън, който е бил фронтмен на групата от 1976 до 1979 г., съобщи Петър Стефанов, председател на Мото клуб “Олд Бастардс” и организатор на събитието.

Програмата на феста започва в четвъртък вечерта с концерт на

Judas Priest Tribute Band и група “Обратен ефект”. Официалното откриване е в петък от 18,30 часа, след което на на сцената пред паметника Асеневци ще забият Rummstein Tribute Band , група “ПроРок” от Сърбия, група “Кикимора” и Николо Коцев, който от години свири във Финландия.

В събота от 12 ч. е почетната обиколка на града по време, на която ще бъде разиграна играта Poker run. Ще се проведе конкурс за най-красив чопър, ще има и демонстрации за атрактивно управление на мотор. От 19,30 ч. ще свирят група “Айвар Млевен”, изключително добри имитатори на Iron Maiden и група “Ер голям”. След тях ще се развихрят “Юрая Хийп” и Джон Лоутън.

Със събрани средства на фестаще бъде подпомогнато лечението на 9-годишния Радослав Борисов, който страда от мускулна дистрофия и се нуждае от лечение в клиника в Израел и ще се набират пари за за Центъра по неонатология във В.Търново за закупуване на респиратор.

До петък билетите за трите дни на Мото Рок Феста ще са по 20 лв., от петък цената е 25 лв. 10 тона бира и 10 хиляди кебапчета са осигурили организаторите за феновете на високите скорости. Очаква се във Велико Търново да дойдат над 5 000 човека и около 2 000 мотора от страната и чужбина.

Мото рок събитието се организира от мотоклуб “Олд Бастардс” със съдействието на Община Велико Търново и е в подкрепа на популяризирането на Велико Търново за европейска столица на културата през 2019 година.

Весела КЪНЧЕВА
видео Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново