Втори паркинг автомат заработи във В. Търново

Публикувано на пт, 13 Апр. 2018
1104 четения

Втори паркинг автомат за самотаксуване бе монтиран днес на входа на парк „Марно поле“ във Велико Търново. Устройството е френско производство, марка „Parkeon” и е един от най-здравите модели. Работи с български монети и с евроцентове за улеснение на чуждестранните туристи. Приема монети от 10, 20 и 50 ст., както и от 1 и 2 лв. Освен на български, услугата се предлага още на английски, френски и немски език. Закупеният от устройството талон е автоматично попълнен с началния и крайния час на паркиране.

Първият паркинг автомат във Велико Търново бе монтиран на 21 февруари в района на паметник „Майка България“. До края на годината се очаква да бъдат поставени още няколко устройства в града, като следващият паркинг автомат ще е до ДКЦ 1, уточни Иван Ламбов – управител на общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи“.
Отчитането на двата паркинг автомата започва от 9,00 до 17,00 часа, след което устройството автоматично се заключва и не приема монети. Минималният престой е 30 минути, а максималният 8 часа. Гражданите имат възможност да пуснат пари в паркинг автомата и по-рано от началния час, но реално отчитането ще започне от 9,00 часа.
Цените за паркиране остават без промяна. Половин час струва 50 ст., а един час е левче. Паркоместата в града са близо 600, като заплащането става със закупуване на талон или с изпращане на SMS.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново