ВСС избра съдия Радка Цариградска за председател на Районен съд – Павликени

Публикувано на чт, 26 февр. 2015
664 четения

Висшият съдебен съвет избра съдия Радка Цариградска за административен ръководител на Районен съд – Павликени. Тя бе единствен кандидат за позицията и след като висшите кадровици й гласуваха доверие, ще смени досегашния председател Евелина Карагенова, чийто мандат изтече.

Съдия Цариградска има повече от 15 години стаж като съдия, работата й като магистрат винаги е била свързана с Районен съд – Павликени. От 2008 г. има ранг на съдия в Апелативен съд. Становището на Етичната комисия към ВСС сочи, че срещу нея няма подавани жалби и оплаквания по никаква линия и безпристрастността и професионализмът й като магистрат не са подлагани на съмнение.

Като цели в своята концепция е заложила засилване на ролята на Общото събрание на съдиите в РС – Павликени, изработване на стандарти за разглеждане на делата в срок и въвеждане на анализ за причините за отводи на съдии.

Според съдия Цариградска е необходимо да се провежда ежегодно обучение на съдебните заседатели, което би повишило мотивацията им за участие в наказателния процес. В концепцията си тя е посочила няколко мерки за подобряване на работата на административното обслужване. Поставя се и особено силен акцент върху работата с медиите, с цел подобряване на доверието към съда.

Пламен КАРАИВАНОВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново