„Пътуващото лятно кино на БНТ1“ гостува в три града от областта

Публикувано на нд, 9 юли 2017
402 четения

С три прожекции под открито небе в област Велико Търново продължава шестата обиколка в страната на националната кампания „Пътуващото лятно кино на БНТ1“ за възстановяване на летните кина у нас. Жителите на градовете Елена, Килифарево и Полски Тръмбеш, както и техните гости ще имат възможността да гледат на открито филма „Летовници“ на режисьора Ивайло Пенчев.

На 10 юли (понеделник) пътуващото кино на БНТ ще гостува за втори път в родния край на големия актьор Георги Георгиев-Гец – Елена. Визитата е след големия успех на прожекцията на „Кецове“ през 2012 г. Пет години по-късно „Пътуващо лятно кино с БНТ1“ се завръща във вече възстановения летен театър, този път с филма „Летовници“, отличен с „Наградата на публиката” на фестивала „Златна роза“ 2016 г. (Варна) и „Награда на публиката“ и на международния фестивал „Смешен филм фест“ 2016 г. (Габрово).

„Летовници“ ще могат да гледат още жителите на Килифарево на 11 юли (вторник) пред читалище „Напредък“ и на Полски Тръмбеш на 12 юли (сряда) на градския площад, като всички прожекции са от 21 часа. Любителите на лятното кино ще имат възможност да видят брилянтната игра на няколко поколения актьори: Георги Мамалев, Пламена Гетова, Анета Сотирова, Васил Банов, Николай Урумов, Малин Кръстев, Филип Аврамов, Герасим Георгиев – Геро, Станимир Гъмов, Китодар Тодоров, София Бобчева, Милена Аврамова, Елица Григорова, Дарин Ангелов, и други, които ще забъркат редица комични ситуации, в стремежа си да изживеят една незабравима лятна ваканция.

Проектът „Пътуващо лятно кино с БНТ1“ е създаден по идея на програмния директор на БНТ1 Севда Шишманова и е част от политиката на обществената телевизия за подкрепа и популяризиране на българското киноизкуство. Всеки сезон в маршрута на лятното кино на БНТ се включват нови населени места, като спирките на тазгодишната шеста обиколка на „Пътуващо лятно кино с БНТ1“ са общо 24.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново