Война между рокерските клубове във В. Търново?

Публикувано на чт, 20 Юли 2017
18784 четения

Моторджиите от “Олд Бастардс” вече нямат право да носят надписите на якетата и елечетата си. сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Закриха “Олд Бастардс”, моторджиите свалят емблемите от гърбовете си

Между рокерските клубове във Велико Търново пламва война. Духовете вчера разбуни публикация в социалните мрежи, която оповестява, че известният клуб “Олд Бастардс” е закрит заради грубо неспазване на правилата на МС (Motorcycle Club). Под задраскана емблема на организацията се сипят десетки коментари.
Да, има напрежение между двата клуба. В нашите среди е така, ако по-големият клуб реши, че някой по-малък му пречи, може да го “закрие”, коментираха рокери от старата столица. Така според неписаните правила на моторджиите във Велико Търново Hells Angels е решил “да закрие” своя побратим “Олд Бастардс”.
“Янтра ДНЕС” научи, че тъй нареченото “закриване” е станало във вторник. Всички представители на “Олд Бастардс” е трябвало да свалят нашивките на клуба от гърбовете си и да се държат така, че общността им все едно не е съществувала никога.
“Олд Бастардс” беше създаден през 2012 г. Рокерите са познати от десетките си благотворителни акции, протести по различни каузи и организирането на мащабния мото рок фест във Велико Търново, който последните две години правиха съвместно с Hells Angels. Проявата беше включена в културния календар на Община Велико Търново.
Според информацията в интернет тази година двата клуба трябваше да направят от 7 до 9 юли 2017 г. над Петропавловския манастир до Лясковец мото рок събор под наслов “В сърцето на България”.
Във фейсбук под публикацията в един от коментарите пише, че “грубото неспазване на правилата” всъщност е нежеланието на “Олд Бастардс” да участват в събор с бюджет 100 000 лв. Които първо ще се разпределят както Хелсовете решат, и второ няма начин да се възвърнат. С две думи, дайте 50 000 лв. за съвместен събор и бягайте за студена вода или ви закриваме, ей това е грубото неспазване на правилата!, пишат рокери в мрежата.
“Олд Бастардс” ги поканиха приятелски да правят събор заедно, те им откраднаха събора, че и пари искат бадева. Ей това е истината. Ако в БГ има истински братя,това трябва да се реши на общо събрание на МС. Иначе няма никакъв смисъл от него, след като Hells Angels не се съобразяват. Друг е въпросът, че на другия им събор ще дойдат само местните пастири…”, гласи друга публикация.
Председателят на формацията Петър Стефанов отказа коментар, но потвърди за “Янтра ДНЕС”, че клубът е закрит.” Емил Йорданов от Hells Angels заяви: Аз нямам какво да кажа по въпроса, най-добре е да говорите с “Олд Бастардс”.
Hells Angels е световноразпространен мотоклуб. ФБР, Канадската агенция за криминално разузнаване и Европол нееднократно сигнализират, че Ангелите са свързани с насилия, наркотици и рекет. Много членове на Hells Angels твърдят, че това не е вярно и че те са само група мотоциклетисти, които организират социални събития, като съвместни карания, купони и състезания.
Началото на клуба се формира през 50-те години на миналия век в Америка. Клубът е забранен в Германия.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново