“Котаракът в чизми” пристига на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ

Публикувано на чт, 2 мар. 2023
144 четения

 

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 4 март от 11.00 часа в салона на читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува „Котаракът в чизми” –  най-новият спектакъл на Държавен куклен театър – Търговище.  Постановката на Валентин Владимиров и изящната работа на сценографа Юлия Лачева са гаранция за добрия театрален продукт, достойно защитен от актьорите Деница Славева, Димитър Караиванов, Христо Доков и Микаела Кюркчиева.Оригиналната музика е на Станимир Иванов.

„Котаракът в чизми ” e една от любимите приказки за деца и възрастни, една история, в която има не една, не две, а три поуки. Първата: „Внимавай да не изпуснеш шанса си!”. Втората: „Ако някой те води по път, който не е твоят, рано или късно ще изпаднеш в безизходица.” И третата: „Хвани кормилото на живота си в свои ръце!”

Спектакълът „Котаракът в чизми” е съвременен вариант на класическата приказка. Историята на умния и находчив котарак е разказана с много динамика и чар. Постановката  очарова малкия зрител и го приобщава  активно към действието на разказваната история, за да го доведе до щастливата развръзка – обичания от всяко дете финал на приказката.

         Проектът „Съботни спектакли за семейнапублика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търновои в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново