„Коледният бал на Пепеляшка” в Куклен театър ВЕСЕЛ

Публикувано на пн, 1 Дек. 2014
278 четения

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 6 декември от 11.00 ч. в читалище „Искра” във Велико Търново, Държавен куклен театър – Сливен ще представи „Коледният бал на Пепеляшка” по мотиви от приказката на Шарл Перо. Постановката и сценарият са на Ефимия Павлова, сценографията и куклите – на Анна Пулиева, а музикалното оформление и музиката на песните – на Димитър Караминков. Стиховете на песните са дело на Деньо Денев. В коледния спектакъл участват Милена Стоянова и Наталия Драгин.

Спектакълът е приказка с кукли, в която се разказва за чудесата в Коледната нощ. А Коледната нощ е нощта, когато мечтите се сбъдват! Няколко часа преди Коледния бал всички са в трескава подготовка… Само Пепеляшка не може да отиде… Но в Коледната нощ всичко е възможно! За своята доброта и красота тя получава най-хубавия подарък… А какъв ли е той?…

Държавен куклен театър – Сливен гостува за пореден път на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ. До края на сезона търновските зрители ще гледат и „Спящата красавица“, „Приказка за феи и зъбки“, „Прасето, което искаше да стане принцеса“ и „Джуджето Дългоноско“ – заглавия, които заемат достойно място в репертоара на сливенските кукленици.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново