Велико Търново и Червеният полумесец ще си сътрудничат в социалната сфера

Публикувано на ср, 24 Сеп. 2014
303 четения

Кметът на Велико Търново се срещна с представители на Червения полумесец от Истанбул, Турция, които са на посещение и обмяна на опит в старата столица. Даниел Панов запозна гостите с успешното партньорство между общината и областната структура на БЧК по време на наводнението през юни 2014 г. и още веднъж благодари на регионалното и националното ръководство на организацията за преодоляване на последиците от природното бедствие.

Кметът използва и възможността да представи много добрите възможности на региона за привличане на инвеститори и разкриване на работни места в екологични индустрии. Панов подчерта, че Велико Търново е част от трансграничния коридор #9 – Хелзинки – Истанбул. Това разположение, добрите транспортни връзки и възможности за развитие на логистични центрове добри стратегически предимства на града за стартиране на нови индустрии.

От своя страна гостите представиха своята дейност и заявиха, че техните предпочитания са да сътрудничат в областта на грижите за възрастните и хората с увреждания. В тази връзка турската група посети дома за стари хора “Венета Ботева” във Велико Търново и дневния център за възрастни с физически увреждания във Вонеща вода.

Сътрудничеството между БЧК и Червения полумесец на Турция е дългогодишно, бе подчертано на срещата с кмета. То се изявява основно в подпомагане на населението на двете страни при възникнали бедствия и аварии.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново