Във В. Търново започна любовен референдум

Публикувано на чт, 31 ян. 2013
1269 четения

Първи любовен референдум ще се проведе във Велико Търново по инициатива на музиканта Петко Савов. Основна цел на допитването е да установи доколко активен е нежният пол в романтичните отношения и склонни ли са жените да направят първата крачка.

Нетрадиционната анкета е посветена на Деня на влюбените 14 февруари, като Савов и неговите приятели вече са сформирали своеобразен инициативен комитет. Оставащите две седмици те ще посветят на агитация, за да може възможно повече хора от страната да дадат своя вот в референдума.

Анкетни листи има както за жени, така и за мъже. Освен отговори на въпроса склонни ли са дамите да правят първата крачка, в анкетата хората ще могат да напишат и своите препоръки към представителите на другия пол. От вчера до 13 февруари всички желаещи ще могат да се включат в гласуването. Анкетьорски пункт ще има в определени дни в центъра на Велико Търново. Въпросниците, които са анонимни, ще се разпространяват и по интернет – във Фейсбук профила на Савов и приятели, както и на интернет страницата на твореца savov-music.com. Резултатите ще бъдат обработени и представени в самия ден на влюбените.

“По принцип се отнасям много положително към провеждането на референдуми и се чувствам удовлетворен от възможността гражданите да изразяват мнението си по различни въпроси. Нарекох това проучване “референдум”, защото наистина искам да чуя какво е мнението на моите съграждани, а и на хора от цялата страна”, коментира Петко Савов.

От известно време романтичните отношения между двата пола вълнуват твореца. Това е и темата на последния му сингъл “Признание”. Видеото към песента, което е дело на Мастър Медия, разказва една приказна любовна история. По повод своята инициатива, музикантът споделя, че силно се интересува от взаимоотношенията между хората. Според него, много красиви любови са останали неосъществени, заради пасивността на нежния пол.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново