Василия Стоичкова и Ива Ангеличева се завърнаха с награди от конкурс за таланти в Италия

Публикувано на чт, 9 ян. 2014
601 четения

Г-н Толга Гюрдил (Турция) - директор WAFA "Детски и младежки фестивали" – Световна асоциация на фестивалите, с българските участнички - Василия Стоичкова, Ива Ангеличева и Румяна Начева – директор на МК „Сребърна Янтра“.

Търновките Василия Стоичкова и Ива Ангеличева, се завърнаха с награди от международен конкурс за млади таланти в италианския град Кастеламаре ди Стабия, разположен в подножието на Везувий. Това са първите отличия за 2014 г. за двете възпитанички от студио “Румина” при Военния клуб във Велико Търново. В зимното издание на фестивала “Eurokids” & “Eurotalent” са участвали изпълнители на възраст от 5 до 25 години. В надпреварата в категория “Най-добър певец” са се включили участници от 15 държави – Куба, Швеция, Нигерия, Хърватска, Словения, Малта, Турция, Босна и Херцеговина, Беларус, Литва, Русия, Швейцария, Румъния, България и Италия.

Финалистката в “Х Фактор” Ива Ангеличева е представила страната ни в конкурса “Eurotalent” и е спечели специалната награда на журито с песента “Maybe This Time” на Лайза Минели. На гала концерта тя е изпълнила за първи път пред публика новия прочит на хита на Лара Фабиан “Je t`aime”. 18-годишната Ива е получи като награди и безплатни покани за участие в международните конкурси в Турция, Словения и Украйна.

13-годишната Василия Стоичкова е била единствената българка в конкурса “Eurokids” в най-голямата и най-многолюдна възрастова група – 13-16 години. Тя се е представила с песента на Ели Кокино “Fila me” и е спечелила участие през май в международния конкурс “Stars of song” в Румъния.

“На конкурса в Кастеламаре ди Стабия чухме интересни гласове. Специални покани за “Сребърна Янтра 2014” връчих на трима изпълнители – Хана Хосман от Куба, Моа Линдберг от Швеция и Каталдо Гарджуло от Италия. Надявам се великотърновската публика да остане доволна от селекцията, защото те наистина са много, много добри. Въпреки напрегнатата конкурсна програма, нашата делегация успя да разгледа уникалния град Помпей в подножието на Везувий, както и потъналия в коледна украса и светлинни фигури парк “Luci d`Artista” в Салерно. Не пропуснахме да презентираме и Велико Търново като българския град-кандидат за Европейска столица на културата през 2019 г.”, разказа Румяна Начева, която е директор на конкурса “Сребърна Янтра” и член на международното жури за България в Кастеламаре ди Стабия.

Златина ДИМИТРОВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново