В Театър ВЕСЕЛ ще долети от Пловдив „Мързеливата пчеличка”

Публикувано на пн, 4 май 2015
131 четения

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 9 май от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, отново гостува Държавен куклен театър – Пловдив. След първото си участие на търновска сцена с брилянтната постановка на „Болен здрав носи“, пловдивските кукленици ще представят „Мързеливата пчеличка“ по приказката на Методи Бежански. Постановката е дело на тандема Евелина Кьосовска и Веселин Бойдев. Сценографията и костюмите са на Виржиния Петкова, а музиката – на Нели Лазарова. В спектакъла участват актьорите Мария Димитрова, Александър Караманов, Румен Караманов.

Няма нищо по-хубаво от пролетта! Целият свят се променя. А заедно с него се променят и… пчеличките и мушичките. Някъде в тревата, скрити в цветята, сгушени в листата, окъпани от росата тези малки същества решават своите големи проблеми… Бъз-з-з-з-з-з-з-з!!! Само Мързеливата пчеличка не иска да стане от сън. И както сладичко си спинка, в кошера се промъква … Търтеят! А какво се случва по- късно?…

Кукленият театър е изкуство, което има изключително въздействие върху децата. В мига, когато прожекторите осветят сцената, когато куклите оживеят, децата притихват, завладени от магията на куклените истории. Общуването на малките зрители с голямото изкуство е инвестиция в бъдещето им и е част от тяхното израстване като личности.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново