В Сухиндол се проведе тренировка за действия по време на бедствия

Публикувано на чт, 21 апр. 2016
408 четения

Областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев присъства на тренировка на щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия в град Сухиндол. Учението се проведе в североизточния край на града и в сграда ? 2 на СОУ „Св. Климент Охридски“.
Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия беше свикан в сградата на общината за да се даде ход на учението. В тренировката се включиха служители от общинска администрация, преподаватели, помощен персонал и ученици от СОУ „Св. Климент Охридски”. Как работят в кризисна ситуация демонстрираха служителите от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Павликени, екип на районно управление полиция – гр. Павликени, Център за спешна медицинска помощ – В. Търново, екип на филиал за спешна медицинска пом
ощ – Павликени, „Енергопро мрежи” АД и „ВиК Йовковци” ЕООД- район Павликени. Ръководител на учението беше инж. Пламен Чернев, кмет на общината.
Тренировката започна с гасене на пожар в местността „Калин дол” в гората край Сухиндол. Доброволното формирование, което действа в общината, заедно с огнеборците потушиха пламъците и предпазиха близките къщи от опасността пожарът от гората да се прехвърли върху тях. След това бяха евакуирани учениците и преподавателите от сграда 2 на СОУ „Св. Климент Охридски”. Огнеборците изгасиха и възникнал пожар в сградата на училището и изведоха блокирани на втория етаж ученици. Едно от децата беше извадено с помощта на стълба, а другото бе откарано с линейка в болница.
Тренировката завърши с анализ на действията, които бяха обсъдени в мобилния щаб на огнеборците.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново