В Пчелище ремонтират детската площадка с 6000 лв. от програма “Местни инициативи”

Публикувано на нд, 21 юни 2015
241 четения

Това лято децата в Пчелище ще имат ново и безопасно място за игра

Преди няколко дена във великотърновското село Пчелище започна ремонтът на единствената в селото детска площадка. “Бяхме от първите, които преди 15 години направиха детска площадка. За толкова време тя се амортизира, промениха се изискванията, на която местата за игра на децата трябва да отговарят и решихме да я ремонтираме”, заяви пред “Янтра ДНЕС” кметът на Пчелище Гица Лазарова.

С 6000 лв. по програма “Местни инициативи” се подменят с нови остарелите и опасни детски люлки. Работници монтират ударопоглъщаща настилка под съоръженията. Подготвя се теренът за подмяна на плочките в алейната мрежа и оформянето на цялата детска площадка.

“Имаме много деца в Пчелище, само през миналата година са родени 9. С решение на Общинския съвет преди два месеца затворихме детската градина, не заради липса на деца, а защото сградата е пристройка до рушащото се училище и е опасно за децата. Много ни е нужна тази детска площадка след закриването на градината”, поясни Гица Лазарова. В петък кметът Даниел Панов мина да инспектира как върви изпълнението на проекта в Пчелище.

Предстои реконструкция по улици в селото. Миналата година приключи ремонта на църквата. Читалището в Пчелище е напълно обновено по проект за 480 000 лв.

Здравка МАСЛЯНКОВА
сн. Община В. Търново

loading...
Пътни строежи - Велико Търново