В Елена засадиха цветя и чемшири за Деня на Земята

Публикувано на чт, 23 апр. 2015
667 четения

Над 90 чемшира и близо 1000 рози бяха посадени на територията на община Елена за Деня на Земята, който се отбелязва всяка година на 22 април. В инициативата се включиха и служители от общинска администрация, които засадиха алеите по улица „Трети март“ в началото на града повече от 50 чемшира и над 150 рози.
Рози бяха поставени и в двора на Туристическия център, Лятното кино, на Автогарата, по кметства и кметски наместничества и в центъра на Елена. В градинките в централната част на града и в саксиите, разположени по тротоарите, бяха засадени десет вида летни цветя. Зацветяването се извърши от фирма „Екзотика” ЕООД – град Павликени, с помощта на служители по чистотата в Елена.
Безспорно е, че градът придоби обновен вид, но за съжаление още същата вечер бяха установени липси на цветя и храсти. От общината напомнят, че съгласно Наредбата за опазване на обществения ред в община Елена, раздел четвърти – „Опазване на парковете, градините, зелените площи, трайните насаждения и художественото им оформление“, чл.14 се забраняват: брането, късането на цветя и унищожаването на насажденията; повреждането и чупенето на дръвчета и други декоративни храсти; разместването на пейките, съоръженията, декоративните елементи, увреждането на саксиите, кошчетата за смет и други подобни по улиците, в парковете и площите за обществено ползване на територията на община Елена. Нарушителите по този раздел ще се наказват с глоби от 50 до 500 лв. Предупреждаваме гражданите и гостите на град Елена, че за установяване на нарушенията се използват видеонаблюдение и засилена полицейска охрана, особено по време на празничните и почивните дни. На нарушителите се съставят актове и ще бъдат налагани санкции в максималния предвиден размер. Гражданите, станали свидетели на подобни нарушения, могат да подават сигнали на тел. 61-43, дежурен по ОбСС в община Елена.
Призоваваме ви към опазване на чистотата и приветливия вид на града ни, за да посрещнем идващите празници с подобаващо настроение!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново